Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz aylarında sıcak havadan serinlemek için yaygın olarak kullanılan klimaların doğru bir şekilde kullanılmadığında sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, ideal ortam sıcaklığının 22 derece olduğunu vurgulayarak, klimanın yanlış kullanımının klima çarpmasına yol açabileceğini açıkladı.

Klima, Nem Dengesini Bozabilir!

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klimaların kullanımının nem oranını etkilediğine dikkat çekerek, nem oranının yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, klimaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Kullanım kılavuzuna uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karamehmetoğlu, ideal sıcaklık ve nem seviyelerine dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Klima Çarpması Belirtileri

Klima çarpmasının belirtileri kişiden kişiye değişebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karamehmetoğlu, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrıları ve yüksek ateş gibi belirtilerin sıkça görüldüğünü belirtti. Ani ısı değişikliğinin vücutta neden olduğu etkiler hakkında da bilgi veren Karamehmetoğlu, klima çarpmasıyla ilgili korunma önerilerinde bulundu.

Klima Çarpması Nasıl Önlenir?

Prof. Dr. Karamehmetoğlu, klima çarpmasının belirtilerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzerlik gösterebileceğine değinerek, belirtilere yönelik tedavi uygulanabileceğini söyledi. Klima çarpmasından korunmak için önerilerde bulunan Karamehmetoğlu, klimayı belirli bir süre çalıştırıp ardından kapatarak hava kalitesinin bozulmasını engellemenin önemine vurgu yaptı.

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Evli olmak kaygıyı azaltıyor mu? Bekarlar üzerindeki etkisi şaşırttı

İstanbul Aile Vakfı’nın 4 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, evli bireylerin bekarlara kıyasla daha az kaygılı olduğu tespit edildi. Uzmanlar geciken evliliklerin psikolojik ve fiziksel riskler barındırdığına dikkat çekti.

4 ayda 15 kiloyu meyveyle verdi! ‘Dışarı çıkarken çantama mutlaka atarım’

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.