Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşıyor

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, estetik amacıyla yaptırdığı botoks işlemi sonrasında yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ottoway’e yapılan muayeneler sonucunda iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Hürriyet’in haberine göre, Ottaway başlangıçta yaşadığı semptomları enjeksiyonlarla ilişkilendirmeyen doktorlarla görüştü. Ancak Temmuz 2023’te ikinci bir enjeksiyon turuna girmeden önce yaşadıklarını ciddiye almadı.

Bir çocuk annesi Ottaway, ellerinde ve kollarında meydana gelen sinir hasarının ardından kısmi felçle baş başa kaldığını anlattı. İki yaşındaki kızı Millie’yi bir yıldan uzun süre kucağına alamadı ve yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Migren tarzında baş ağrıları başladı. Bu durumun normal olduğu söylendi. Araştırmalar yaptım fakat durumum daha da kötüye gitmekteydi. Bazı günler yürüyemeyip, buzdolabını açamadım veya cümle kuramadım. En korkunç anlardı. Herhangi bir şey yapamaz hale geliyordum. Basit işler bile çok acı verici hale gelmişti. Yazı yazamıyor, yemek kutularını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum.”

“Doktorlar durum hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diyen Ottaway, şunları ekledi:

“Günlerce testler yaptırıyor, otoimmün hastalık veya Lyme hastalığı olabileceği belirtiliyordu. Botoks zehirlenmesi geçiren insanların bilgi alışverişinde bulunduğu bir forumu keşfedene kadar durum aynıydı. Forum sayesinde enjeksiyonun bazen vücudun diğer bölgelerini de etkileyerek felce neden olabileceğini öğrendim.”

Aynı durum Stephanie Ottaway’in başına da geldi. Mart 2024’te, diğer tüm olasılıklar elendikten sonra nihayet iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway’e konulan bu teşhisin tedavisi bulunmamakta ve eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Evli olmak kaygıyı azaltıyor mu? Bekarlar üzerindeki etkisi şaşırttı

İstanbul Aile Vakfı’nın 4 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, evli bireylerin bekarlara kıyasla daha az kaygılı olduğu tespit edildi. Uzmanlar geciken evliliklerin psikolojik ve fiziksel riskler barındırdığına dikkat çekti.

4 ayda 15 kiloyu meyveyle verdi! ‘Dışarı çıkarken çantama mutlaka atarım’

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.

Böbrek hastalığının sessiz belirtilerine dikkat!

İzmir’den Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Kayataş, kronik böbrek hastalığının belirtilerine ve risk faktörlerine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam tarzı ve erken tanının hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabileceğini vurguladı.