Tescilli tarla ve bahçe bitkilerinin sayısı belli oldu

Bakanlık Tarım Sektöründe Yerli ve Milli Çeşitleri Destekliyor

Bakanlık, tescil edilen bitkilere ilişkin sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Yapılan paylaşımda, üreticinin emeğiyle yetiştirdiği bitkilerin arkasında mühendislerin yıllar süren emeği, sabrı ve bilgisiyle geliştirilen yerli ve milli çeşitlerin olduğuna vurgu yapıldı.

2025 yılına kadar toplamda 1048 çeşit tarla bitkisi ve 1068 çeşit bahçe bitkisinin tescil edildiği belirtilen paylaşımda, arpa, buğday, ayçiçeği, nohut, patates gibi 21 farklı türün yanı sıra fındık, üzüm, zeytin, muz gibi 8 farklı türün de yer aldığı bilgiler paylaşıldı.

Related Posts

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.

Warren Buffett’tan dudak uçuklatan bağış

Amerikalı iş insanı Warren Buffett, yaptığı son bağışıyla Berkshire Hathaway hisselerinden yaklaşık 6 milyar doları Gates Vakfı ve aile odaklı dört yardım kuruluşuna aktardı. Bu, Buffett’ın yaklaşık yirmi yıl önce servetini bağışlamaya başlamasından …

Tesla’nın ABD ve Avrupa başkanını kovduğu anlaşılıyor

Omead Afshar, Tesla’nın ABD ve Avrupa’daki işlerini yönetmek üzere sonbaharda Tesla yönetimine terfi etti. Tesla atamayı resmi olarak hiçbir zaman onaylamadı ancak Afshar’ın ekim ayında terfisiyle ilgili ABD’den güvenilir raporlar vardı . Yönetici …

Emekliye zam yok, kamuya araç ve giyim affı var

Emekliye zam yok, kamuya araç ve giyim affı var

Kamu işçileri için yeni zam teklifi geliyor: Tarih verildi

Kamudaki 600 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde kritik bir aşamaya gelindi. TÜHİS, ilk teklifin ardından ikinci zam teklifini yarın saat 14.00’te TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temsilcilerine sunacak.

Parasını dolara yatıranlar için kritik uyarı

JP Morgan, elinde doları olanlara kritik uyarıda bulundu. ABD Doları’nın önümüzdeki 12 ayda değer kaybetmesini bekliyor. Bankaya göre, ekonomik yavaşlama ve küresel mali politikalar dolar üzerinde baskı kurabilir.