Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği, Hububatların Yem Sektöründeki Rolünü Değerlendirdi

TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş, yaptığı açıklamada yem sektörünün hububatlardan mısır, yemlik buğday ve arpa kullandığını belirtti. Türkiye’de yıllık 8-9 milyon ton civarında mısır üretildiğini söyleyen Karakuş, bu üretimin bir kısmının yem sektöründe kullanıldığını ifade etti. Geçen yıl tarife kontenjanı açılmasıyla mısır açığının kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

Karakuş, bu yıl da mısırda tarife kontenjanı açılmasının önemine değinerek, mısır fiyatlarındaki artışın diğer tarımsal ürünleri ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirtti. Mısır ithalatının geçen yıl 4 milyon ton olduğunu hatırlatan Karakuş, bu yıl ise yaklaşık 1 milyon ton mısır ithalatı yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Karakuş, hububat sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’de yıllık 21 milyon ton buğday, 8-9 milyon ton arpa ve 9 milyon ton mısır üretimi olduğunu belirten Karakuş, Nisan yağışlarının etkisiyle hububat ürünlerinde bir problem görünmediğini söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında yağış eksikliğinden dolayı belirli ürünlerde sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Karakuş, genel anlamda ürünlerde ciddi bir sorun olmadığını vurguladı.

Related Posts

Merkez Bankası Başkanı Karahan Meclis’te sunum yapacak!

6 Mayıs’ta yapılacak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Karahan’ın Türkiye ekonomisi enflasyon ve para politikası üzerine kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor. Faiz kararları ve enflasyonla mücadele de gündemin ana başlıkları arasında olacak.

THY’den Van seferleri açıklaması

Van Ferit Melen Havalimanı’nda yapılacak tadilat çalışmaları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yolcuların mağdur olmaması için Muş ve Ağrı’ya ek seferler planladıklarını açıkladı.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: Ekonomide güven algısına zarar verecek gelişmelerin uzağında kalmalıyız

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, dünya ekonomisinin yeniden şekillendiği bir dönemde Türkiye’nin daha fazla pay alabilmesi için güven ortamının güçlendirilmesi ve yatırımcılar için uygun iklimin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardıç, enflasyonla mücadelede kontrolün kaybedilmemesi, gıda arzının güvence altına alınması ve sanayide dijital dönüşümün hızlandırılması çağrısında bulundu.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir